THE DEFINITIVE GUIDE TO Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME

The Definitive Guide to iç mimari görselleştirme

The Definitive Guide to iç mimari görselleştirme

Blog Article

Bu yetenekler, rekabetçi bir pazarda ayakta kalabilmek ve müşterilere yüksek kaliteli sunumlar yapabilmek için hayati öneme sahiptir.

Sanal gerçeklik teknolojisi, kullanıcıların henüz inşa edilmemiş mekanları keşfetmelerine, tasarımın atmosferini hissetmelerine ve içinde dolaşmalarına imkan verir. Bu sayede tasarımın tüm detayları daha gerçekçi bir şekilde deneyimlenir.

Son başlığımız ise bizim açılımını akıllı bina modelleme olarak çevirdiğimiz BIM (setting up Information Modelling) read more yazılımlarıydı. Bununla ilgili ise sektörde iki tane adı çok bilinen ve yaygın kullanılan plan var: Revit ve ArchiCAD.

Bu yönüyle iyi bir çıkış yakalayan Lumion mimarlık ofisleri için gerekli bir plan halini almaktadır. En büyük dezavantajı ise çok pahalı olması ve yazılımın üst seviye görsel ve animasyonları render edebilmesi için güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duymasıdır. Bu iki maliyet kaleminin döviz ile ilişkili olduğunu düşünürsek bizim ülkemizdeki mimarlık ofisleri için Lumion kullanmanın çAlright maliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bilgilerin yanında mimarlık öğrencileri için Lumion’un ücretsiz bir versiyon sunduğunu da bir not olarak eklemiş olalım.

Bir yapıyı ve iç mekân düzenini, özellikle de henüz varolmayan projeleri, sanal bir dünyada gezinerek hissetmek ve bu sayede değişiklikleri anlık olarak değerlendirme fırsatı sunuyor.

Aynı zamanda ücretsiz olması ve daha az kullanıma sahip olması nedeniyle de kaynak sayısı diğer programlara kıyasla kısıtlı. Fakat son zamanlarda bu açığın kapandığını görüyoruz ve bu kıyas parametresinin geçerliliğinin giderek kaybolacağını ön görmek mümkün.

Mimari görselleştirme, mimarların ve tasarımcıların tasarım fikirlerini sanal ortamda canlandırmalarını sağlayan bir süreçtir. Bu, second çizimlerin ötesine geçerek, 3D modelleme, render alma ve animasyon gibi teknikleri içerir.

Özel iç mekân tasarımların yanında konut pazarlaması sürecinde mekân kullanım senaryosunun müşteriye aktarılabilmesi ve henüz tamamlanmayan yapıların iç mekânlarını müşterilerinize sanal olarak deneyim imkânı sunabilmeniz için iç mekân render sunumlarını da etkili biçimde hazırlıyoruz. Bu noktada inşaat yatırımınızın mimari ve ekonomik bağlamı neticesinde ön görülen müşteri portföyünü ele alarak iç mekân tasarım konseptini belirliyoruz. Konut pazarlama ve satış süreçlerinde müşterilere sunulan iç mekân görselleştirme çalışmaları en az dış mekân ve cephe tasarımı sunumları kadar önem arz etmektedir.

3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.

Mimarlık odaklı dokümantasyon girişimi Swapp proje portföyünüzü analiz ederek tasarım sürecindeki dokümantasyon alışkanlıklarınızı ve açıklama pratiklerinizi ortaya çıkarıyor. Swapp'ı bir kopilot olarak düşünebilirsiniz. Verileriniz, talebe dayalı kural setleri ve algoritmalar geliştirmek için kullanılıyor.

Bağlantıyı kopyala Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz six yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz. Swapp

Mimari görselleştirme, tasarımcıların ve mimarların projelerini daha etkili bir şekilde iletmelerini sağlayan güçlü bir araçtır. Bu süreç, tasarımın fikir aşamasından inşaat aşamasına kadar olan her aşamada kullanılabilir.

Üretimsel yapay zeka desteğiyle kullanıcıların, kat planları ve 3D render süreçlerini otomatize etmesini sağlıyor. Maket, projelerinizi görselleştirmek için metisel komutlar aracılığıyla 3 boyutlu proje render'ları üretmenizi sağlarken, tasarımların tarzını değiştirmenize de destek oluyor.

Revit yazılımı Autodesk firmasının olup ArchiCAD ise Graphisoft advertisementında bir firmanın geliştirdiği yazılımlardır. Revit’in avantajı ücretsiz olan bir eğitim versiyonunun olması ve hemen kullanmaya başlayabilmemiz. Sektörde de son zamanlarda Revit’in yağın olduğu görüyoruz.

Report this page